Logo bevrijdingskrant.nl
Burgemeester Tigchelaar
Burgemeester Tigchelaar (Foto: VGN.nl)

Burgemeester gemeente Wierden

Al 75 jaar lang leven wij, inwoners van de gemeente Wierden, in vrijheid. Dat is een enorm lange tijd. En voor een ieder die – net als ik – na de oorlog is geboren, is het toch heel moeilijk voor te stellen hoe het is om de oorlog te hebben meegemaakt. Hoe het moet zijn om in tijden van onvrijheid en onzekerheid te leven. Vrijheid is namelijk voor ons allemaal zo’n vanzelfsprekendheid geworden, dat we soms vergeten hoe bijzonder het is om in vrijheid te leven.

Maar hoe vanzelfsprekend onze vrijheid ook lijkt, het behoud ervan vraagt een verantwoordelijkheid van ons allemaal. 2020 staat voor het doorgeven van vrijheid. Vrijheid doorgeven betekent voor mij verhalen vertellen en deze vastleggen, verhalen die u ook kunt lezen in deze krant. Het betekent ook met elkaar het gesprek aangaan, eerst goed luisteren en niet meteen te oordelen en daarnaast betekent het leren verantwoordelijkheid te dragen, keuzes te maken bij lastige dilemma’s en grenzen respecteren.

Zo zorgen we er samen voor dat ook de generaties die geen bewuste herinneringen hebben aan de oorlog, doordrongen zijn van het feit dat vrijheid niet vanzelfsprekend en ook zeker niet vrijblijvend is.

Doret Tigchelaar,
Burgemeester gemeente Wierden

Meer berichten